Utstilling med Torbjørn Kvasbø og Nina Malterud tirsdag, 13.06.2023
Uutstillingsåpning med Torbjørn Kvasbø og Nina Malterud

Tidspunkt:

tirsdag 13.06.2023 kl 11:00 - 16:00

Sted:

Peder Balke-senteret
Mjøsvegen 703, Kapp

Beskrivelse:

Sesongutstilling på Peder Balke-senteret
Velkommen til utstilling med Torbjørn Kvasbø og Nina Malterud. Vi gleder oss og er stolte over å presentere disse to nestorer innen norsk kunst.

Torbjørn Kvasbø er en av Norges mest internasjonalt anerkjente kunstnere. Han har siden begynnelsen av karrieren vært bosatt med verksted i Venabygd i Ringebu kommune. Kvasbø har sin utdanning fra Kunst- og håndverksskolen i Bergen (BKHS). Han har nylig åpnet en stor utstilling i Kina, før han nå er aktuell med sine store skulpturelle arbeider i plastisk leire og keramiske teknikker på Peder Balke-senteret.

Nina Malterud har arbeidet som kunstner siden 1975, i Oslo og senere i Bergen. Hun er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo. Fra 1994 var hun professor i keramikk ved Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB) og 2002-2010 rektor samme sted. Hun har hatt et større antall separatutstillinger og kollektivutstillinger i Norge og utlandet og er innkjøpt av alle relevante offentlige samlinger i Norge. Hun var i 2022 aktuell med en omfattende separatutstilling på Kode i Bergen. Samme år fikk hun Ulrik Hendriksens Ærespris fra Bildende Kunstneres Hjelpefond, og ble utnevnt til Ridder av 1. klasse St. Olavsorden, for sin «banebrytende organisatoriske innsats til beste for kunstutdanningene og for sitt kunstneriske virke.
Musikkinnslag ved Jon Balke. Hovedutstillingen åpnes av Ulla-Mari Brantenberg.

Utstilling i Tepaviljongen med arbeider av Johannes Engelsen Espedal. Åpning ved Vilde Andrea Brun.

Åpningstider i sesongen:
• Mandag: stengt
• Tirsdag – lørdag 11.00 – 16.00
• Søndag 12.00- 16.00

Kontaktinformasjon:

970 13 755
https://pederbalke.no