SOMMERLES mandag, 17.08.2020

Tidspunkt:

mandag 17.08.2020 kl 00.00 - 23.00

Sted:

Østre Toten folkebibliotek
Rådhusgata 20, Østre Toten folkebibliotek, Lena

Beskrivelse:

Sommerles.no er vår nye lesekampanje for barn fra 1. -7. trinn!

Bøker skal leses i år også. Det nye er at bøkene skal registreres digitalt på nettsiden til sommerles.no! Det blir en trygg og spennende måte å delta på! Barna lager hver sin konto knyttet opp til Østre Toten folkebibliotek. Digitale troféer og små premier er med på å motivere lesingen. Oppstart 1. juni 2020!

Ny lesekampanje sommeren 2020!
Tradisjonen tro blir det lesekampanje gjennom biblioteket også i sommer. Gjett om vi gleder oss! Tidligere år har vi på Østre Toten folkebibliotek hatt kampanjen «Læs mæ øss» som har vært en egen kampanje for vår kommune. Nå har vi bestemt oss for å gå over til den digitale, nasjonale kampanjen sommerles.no. Lesekampanjen er ganske lik "Læs mæ øss". Bøker skal fortsatt leses, og registreres. Premier deles ut. Den store forskjellen er at sommerles-kampanjen er digital, noe som jo vil fungere fint i år, da situasjonen med Koronaviruset gjør bibliotekhverdagen noe usikker. Sommerles bruker elementer fra dataspill og bøkenes verden, og kombinerer disse to.

Hvordan delta?
For å bli med på kampanjen oppretter man en bruker på sommerles.no og registrer bøkene som barnet har lest. Barna samler XP/poeng for hver leste side, svarer på oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp digitale troféer. Underveis gjør de seg fortjent til små premier som hentes på biblioteket. Barna kan også følge en spesialskrevet fortelling skrevet av Mari Moen Holsve på nettsiden, og svare på oppgaver knyttet til denne. Kampanjen er nasjonal, men barna knytter seg opp mot kampanjen via sitt folkebibliotek.

Sommerles skal først og fremst være GØY for barna! Mange kommuner har deltatt på denne kampanjen tidligere, og vi gleder oss til å være med sammen med dere.

Når?
Kampanjeperiode: 1. juni – 31. august 2020.
Passer for: 6-åringer i barnehagen og alle fra 1.-7. trinn i grunnskolen.

Pris:

Gratis - Billetter : 0,00

Kontaktinformasjon:

hkm@ostre-toten.kommune.no
91684713
http://www.ostre-toten.folkebibl.no/